50 de invingatoare in lupta cu cancerul de san au primit proteze...

50 de invingatoare in lupta cu cancerul de san au primit proteze mamare

0 393

Proteze mamare sau reintegrarea in societate pentru inca 50 de invingatoare in lupta cu cancerul la san. Toate doamnele care au trecut cu bine prin experienta traumatizanta vor sa transmita un singur sfat tuturor femeilor: sa nu neglijeze nici un semn si sa apeleze la ecografiile mamare, indiferent de varsta

Proteze mamare si reintegrarea in societate pentru inca 50 de invingatoare in lupta cu cancerul la san. Toate doamnele care au trecut cu bine prin experienta traumatizanta vor sa transmita un singur sfat tuturor femeilor: sa nu neglijeze nici un semn si sa apeleze la ecografiile mamare, indiferent de varsta.
Crosul Casiopeea, organizat pentru a patra oara la Brasov, sub Tampa, in data de 30 mai a strans peste 400 de participanti, care au alergat pentru a sustine cauza femeilor afectate de cancerul la san. In urma crosului s-au strins 17.450 de lei, suma cu care au fost achizitionate 50 de proteze mamare externe. Valoarea fiecarei proteze este de 450 de lei.
Marina Otelea, presedinte Asociatiei Casiopeea, isi aminteste ca prima data cand a particioat la masuratorile pentru proteze, adaptate fiecarei paciente, a fost bulversata de ceea ce a vazut.
Doamnele au primit protezele mamare cu lacrimi in ochi.
„Aceasta proteza inseamna integrarea mea in societate si merg inainte cu fruntea sus” a spus una dintre beneficiare, care nu se mai jeneaza acum de faptul ca i-a fost extirpat sanul in urma cumplitei maladii. Nici chiar medicii nu sunt crutati de cumplita boala, care poate fi infranta insa cu cat este descoperita mai repede, fapt confirmat si de medicul de medicina sportiva Elena Moldovean.
La cele 4 editii ale Crosului au participat 2.500 de persoane, iar din fondurile stranse au fost achizitionate de-a lungul timpului la Brasov 280 de proteze. Femeile care au beneficiat de aceste proteze au fost selectate cu ajutorul sectiei de Oncologie a Spitalului Judetean Brasov si al Asociatiei Glasul Prieteniei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.