50 de bani pe un litru de lapte!

50 de bani pe un litru de lapte!

0 551

Este oferta pe care unii crescatorii de animale din judet au primit-o de la marii procesatori. Dupa eliminarea cotei de lapte, fabricile de lapte pot achizitiona laptele de oriunde din Europa. In asemenea conditii, fermierii sunt obligati sa scada pretul laptelui, chiar daca nu primesc subventiilor celor din alte state.

Este oferta pe care unii crescatorii de animale din judet au primit-o de la marii procesatori. Dupa eliminarea cotei de lapte, fabricile de lapte pot achizitiona laptele de oriunde din Europa. In asemenea conditii, fermierii sunt obligati sa scada pretul laptelui, chiar daca nu primesc subventiilor celor din alte state.Parlamenarii PNL de Brasov vor depune saptamana viitoare o interpelare la Ministerul Agriculturii, prin care vor cere cresterea subventiilor.

De la 1 aprilie a fost eliminata cota de lapte. Asta inseamna ca procesatorii pot cumpara lapte de oriunde din Europa. Cum in alte state guvernul sprijina puternic prin subventii acest sector, laptele produs spre exemplu in Ungaria ajunge la noi in tara la un pret mai mic decat cel oferit de fermierii romani. vaca elvetia1

Nemultumiti ca au ajuns sa-si dea laptele chiar si cu 50 de bani pe litru, crescatorii de animale din judet s-au plans de situatia in care au ajuns chiar si la PNL, confirma consilierul judetean Aurelian Danu.

Desi se stia de ani buni ca se va ajunge la acesta situatie guvernantii nu au gasit nici o solutie pentru a-i sprijini pe fermierii mici si mijlocii.

De aceea reprezentantii PNL Brasov intentioneaza sa ceara sprijin guvernamental pentru acesta categorie.

La nivel local, PNL intentioneaza si sa introduca in stategia judeteului Brasov dezvoltarea agriculturii de tip traditional.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.