5 octombrie 2009 – Romania intra in greva generala!

5 octombrie 2009 – Romania intra in greva generala!

0 155

Data de 5 octombrie 2009 va fi data care va intra in istoria romanilor drept data la care intreaga Romanie va intra in greva generala.
Nemultumiti de prevederile legii unice de salarizare, sindicalistii din educatie, administratie publica, sanatate si politistii au decis sa picheteze Parlamentul si sa declanseze o greva generala de o zi.
Politistii, cadrele medicale, profesorii si functionarii publici vor face greva.
”Pe data de 15 septembrie vom picheta Parlamentul, iar pe 5 octombrie vom declansa o greva generala de o zi. Aceste actiuni vor fi urmate de alte activitati revendicative care vor culmina cu neparticiparea membrilor nostri de sindicat la actiunile din perioada alegerilor”, a declarat Aurel Cornea, presedintele FSLI, scrie Antena3.
Toate federatiile sindicale s-au aliat pentru a protesta impotriva legii unice de salarizare, dar si pentru a continua negocierile.
La protest sunt asteptati sa participe 800.000 de bugetari.
La aflarea acestei vesti, premierul Emil Boc i-a convocat, la Palatul Victoria, pe Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, si pe ministrul Muncii, Marian Sarbu, pentru a discuta despre revendicarile protestatarilor. Liderii sindicali au avertizat ca actiunile de protest anuntate reprezina doar inceputul.
De asemenea, in semn de protest, sindicalistii sunt decisi sa boicoteze si organizarea alegerilor prezidentiale din 22 noiembrie. Presedintele BNS, Dumitru Costin, considera ca „Guvernul Boc nu este capabil sa-si gestioneze deciziile politice” si da dovada de „incoerenta pentru stoparea declinului economic al tarii”.
Asadar, de la aceste proteste si pana la o perioada de anarhie nu mai este decat un pas.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.