5 milioane de euro pentru centrul istoric al Rasnovului

5 milioane de euro pentru centrul istoric al Rasnovului

0 204

Primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea, a afirmat azi ca grupul de firme american Luis Berger, castigatoarea unei lictatii sutinute la sfarsitul anului trecut, a finalizat proiectul tehnic ce priveste reabilitarea centrului istoric al orasului brasovean Rasnov, lucrari ce vor costa 5 milioane de euro, iar banii vor fi accesati din fondurile structurale europene.


Potrivit declaratiilor lui Vestea, luna viitoare, primaria Rasnov va elibera si autorizatia de constructie, documentatie care impreuna cu proiectul tehnic intocmit de catre societatea Luis Berger, vor face pate integranta din proiectul pentru accesare fondurilor structurale europene necesare reabilitarii centrului istoric al orasului brasovean. „Lictatia prin care concernul american a fost desemnat castigator s-a desfasurat la sfarsitul anului trecut si a fost organizata de Guvernul Romaniei. in cadrul reabilitarii centrului istoric al Rasnovului intra si construirea unui traseu al unui trenulet cu cremaliera care va transporta turstii pana la Cetatea Rasnovului”, a precizat primarul Vestea.


Totodata, Vestea a afirmat ca a fost intocmit si un caiet de sarcini necesar desfasurarii unei licitatii pentru construirea unui drum forestier din Rasnov pana la Cabana Diham din masivul Bucegi. Drumul va a avea o lungime de 4,7 kilometri, iar fondurile necesare pentru realizarea lui se cifreaza la un milioan de euro, care vor fi accesati printr-un program SAPARD.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.