5 iunie – Ziua Mondiala a Mediului

5 iunie – Ziua Mondiala a Mediului

0 275

Natiunile Unite au desemnat ziua de 5 iunie – Ziua Mondiala a Mediului, Tema aleasa pentru acest an este legata de „Schimbarilor climatice”, fenomen care ?a devenit o problema majora la nivel mondial. De aceea, autoritatile vor sa reflecte impactul pe care-l au schimbarile climatice in toate regiunile globului.


?


Plan pentru Planeta


Stabilita in 1972 de catre Adunarea generala a Natiunilor Unite, ziua de 5 iunie marcheaza deschiderea Conferintei asupra mediului inconjurator de la Stockholm.


Ziua Mondiala a Protectiei Mediului se inscrie in efortul comun de a promova a dezvoltarea durabila a oraselor cu denumirea „Green Cities” si sloganul „Plan pentru Planeta”. In agenda evenimentelor sunt incluse activitati care ar contribui la promovarea principiilor ecologice si dezvoltarii durabile a vietii umane in centrele urbane in scopul asigurarii unui viitor prosper si sigur din punct de vedere ecologic. Ziua Mediului este o sarbatoare a tuturor cetatenilor si se considera ca ar trebui sarbatori in fiecare zi.


Romania a semnat si Protocolul de la Kyoto si l-a ratificat in ianuarie 2001. Valoarea tinta adoptata de tara noastra este o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 8% fata de anul de baza 1989 in perioada 2008-2012, si o reducere pe termen lung, cu aproximativ 70% . Protocolul de la Kyoto a devenit obligatoriu prin lege la 16 februarie 2005.?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.