5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului; la Brașov se organizează acțiuni

5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului; la Brașov se organizează acțiuni

0 260

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat, în 1985, ziua de 5 decembrie, ca ,,Zi Internaţională a Voluntarilor”, în slujba dezvoltării sociale şi economice, sărbătorită de atunci în întreaga lume.

Voluntarii sunt prezenți în jurul nostru răspunzând la apeluri în momente de nevoie, ajutând la salvarea vieților și sprijinindu-i pe cei care vor să-și trăiască viața cu demnitate. Riscându-și viața în fiecare zi pentru a se îngriji de persoanele afectate de conflicte, violență și crize umanitare, voluntarii dau dovadă de umanitate și determinare.

Ziua Internaţională a Voluntarilor oferă, voluntarilor şi organizaţiilor, ocazia de celebra munca în folosul celorlalţi, de a împărtăşi valorile volunariatului şi de a le promova în cadrul comunităţilor, a organizaţiilor neguvernamentale, a agenţiilor ONU, a autorităţilor guvernamentale sau a sectorului privat.  În această zi sunt onoraţi toţi cei care s-au implicat în acţiuni voluntare în comunitate, la nivel naţional sau global, şi au adus schimbări pentru o mai bună guvernare, pentru coeziunea socială şi dezvoltare.

,,Voluntar din pasiune” – sunt cuvinte care te duc cu gândul la trăsături încununate de gesturi mărețe din partea semenilor în slujba comunității. Altruismul, implicarea activă în misiunile pentru salvarea vieții oamenilor și determinarea de care dau dovadă colegii noștri voluntari ne obligă să-i prețuim și ne dă încredere și speranță că acest program de voluntariat se va dezvolta tot mai mult în viitor.

Activitatea de voluntariat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” al județului Brașov a început timid în vara anului 2016 în urma unei campanii de informare menite să dea șansa doritorilor să lucreze în slujba comunității alături de serviciile de urgență profesioniste.

În cei trei ani de activate voluntarii din cadrul ISU Brașov au participat la un numar de 5247 de misiuni alături de serviciile profesioniste pentru situații de urgență.

Joi, 05 decembrie 2019, cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Voluntariatului, începând cu ora 18.00, la mall Coresi, se vor prezenta tehnici de acordare a primului ajutor medical de catre voluntari.

Totodată, vor fi premiați și  voluntarii cu cele mai multe intervenții, dar și cei mai implicați voluntari în activitățile pe care le-au desfășurat.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.