45,8 la suta dintre romani utilizeaza Internetul

45,8 la suta dintre romani utilizeaza Internetul

0 154

Internetul a fost accesat, in ultima saptamana din luna august, de aproape jumatate din populatia Romaniei, releva un studiu publicat de Biroul de Cercetari Sociale /BCS/, realizat de Sorin Adam Matei, profesor la Purdue University, Indiana, SUA.
Astfel, in medie, 45,8 la suta dintre romani au utilizat Internetul pentru a se informa, in timp ce 18 la suta au accesat paginile web in fiecare zi.
Potrivit sursei citate, Romania se apropie simtitor de tari europene precum Grecia, Italia sau Ungaria, unde Internetul era accesat, in 2008, de 50-60 la suta din populatie.
In privinta activitatilor principale legate de navigarea pe Internet, studiul BCS releva faptul ca pe primul loc se situeaza trimiterea si citirea de mesaje electronice (e-mail), urmata de lecturarea stirilor.
Daca posta electronica este citita, in medie, la fiecare doua zile, in materie de discutii pe Skype sau Messenger, acestea sunt preferate numai de cateva ori pe luna.
Printre alte informatii cautate de romani prin intermediul Internetului se regasesc cele despre sanatate si educatie, si jocurile online.

Cercetarea BCS a fost realizata, in perioada 20-27 august 2009, pe un esantion de 1.096 de persoane cu varste de peste 18 ani.

O statistica pusa la dispozitie de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale /MCSI/ si realizata de Uniunea Internationala de Telecomunicatii (UIT), arata ca, in la nivelul lunii martie din 2008, in Romania existau 12 milioane de utilizatori de Internet, reprezentand 53,9 la suta din populatie.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.