4,5 miliarde euro s-au evaporati de pe bursa !

4,5 miliarde euro s-au evaporati de pe bursa !

0 152

Aproape 4,5 miliarde euro (circa 17 miliarde lei) s-au „evaporat” de pe Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ de la inceputul lunii octombrie, dupa ce capitalizarea bursei a coborat de la 87,81 miliarde lei la 70,9 miliarde lei, potrivit datelor BVB.
BVB a suferit corectii semnificative in aceasta saptamana, dupa ce marile burse externe au suferit scaderi masive.
Cele mai afectate au fost actiunile celor cinci societati de investitii financiare /SIF/, care au pierdut in medie 32 la suta din preturile de cotare, indicele BET-FI coborand de la 26.272 la 17.851 puncte.
In luna octombrie, indicele BET care arata evolutia cotatiilor celor mai lichide 10 companii listate la BVB a scazut cu 18 la suta, de la 4.327,59 puncte la 3.539,07 puncte.
Leul s-a apreciat, dupa interventia BNR
Leul s-a apreciat, joi, pe piata interbancara, pina la 3,78 lei, iar BNR a anuntat un curs de 3,8249 lei pentru un euro, fata de 3,9233 lei, miercuri.
Reluarea tranzactiilor la BVB a redus panica, iar investitorii au devenit mai increzatori reluand speculatiile cu valuta.

BNR: Bancile romanesti nu au probleme
Nici o banca din sistemul bancar romanesc nu prezinta probleme de lichiditate si toate bancile se incadreaza in normele de lichiditate cerute, a declarat, miercuri, directorul Directiei de Supraveghere a BNR, Nicolae Cinteza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.