45 de zile de reduceri in magazine

45 de zile de reduceri in magazine

0 530

Pana in 31 octombrie, comerciantii pot stabili la alegere, o perioada de 45 de zile in care pot efectua reduceri de pret la produsele a caror desfacere are caracter sezonier. Conditia este sa respecte reglementarile legale in vigoare

Pana in 31 octombrie, comerciantii pot stabili la alegere, o perioada de 45 de zile in care pot efectua reduceri de pret la produsele a caror desfacere are caracter sezonier. Conditia este sa respecte reglementarile legale in vigoare.
La Primarie au fost depuse pana acum 42 de notificari de soldare si 2 lichidari de stoc. Vanzarea de soldare este orice vanzare care, printr-o reducere de preturi, are ca efect vanzarea accelerata a stocului de marfuri sezoniere dintr-o structura de vanzare cu amanuntul.
Comerciantii au obligatia sa notifice la la sediul Politiei Locale perioada vanzarilor cu cel putin 15 zile inainte de inceperea operatiunilor. reduceri
Nerespectarea prevederilor legale referitoare la reducerile de pret se sanctioneaza cu amenzi contraventionale care pot ajunge pana la 20.000 lei.

Pana acum, au fost date 4 amenzi pentru nerespectarea celor 15 zile. In schimb, vanzarile  promotionale nu trebuie notificate, deoarece nu sunt considerate reduceri de preturi.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.