44.000 de euro pentru iluminatul Cetatii medievale a Brasovului

44.000 de euro pentru iluminatul Cetatii medievale a Brasovului

0 184

Conducerea Primariei Brasov a decis sa investeasca peste 44.000 de euro pentru iluminarea pe timp de noapte a Cetatii Brasovului, imobil aflat in patrimoniu societatii private Aro, care mai detine in portofoliu si hotelul Aro Palace.


Primarul Brasovului, Geroge Scripcaru, a declarat azi, intr-o conferinta de presa ca proiectul municipalitatii de iluminat arhitectural al monumentului este menit sa puna in valoare Cetatea pe timp de noapte. „Vrem sa redam personalitatea istorica a orasului prin iluminarea acestui monument. Regia locala a padurilor se va ocupa de defrisarea vedegtetiei necesare pentru a reda vizibilitatea Cetatii din orice colt al orasului. Pentru ceea ce insemna iluminat, se va ocupa firma cu care municipalitatea are contract pentru iluminatul public”, a precizat primarul.


Potrivit reprezentantilor firmei respective, vor fi montate pe zidurile cetatii proiectoare de 250 de watti de jur imprejurul monumentului. Intrarea principala in Cetate va fi pusa mai mult in valoare prin montarea de leduri pe poarta, precum si prin proiectoare in doua culori, ce vor genera o lumina portocalie spre galben. De asemenea, aleile din jurul cetatii vor fi reamenajate si se vor monta proiectoare rustice (tip felinar), pe stalpi de patru metri inaltime.


In date cantitative, se vor folosi 61 de proiectoare de diferite tipuri, 20 de aparate de iluminat tip „felinar” si 8 aparate de iluminat moderne cu tehnica LED. Puterea instalata la acest obiectiv va fi de 15,6 kw. Potrivit termenilor contractuali intre municipalitate si firma care va executa lucrarea, valoarea estimata a acestui obiectiv este de aproximativ 44.000 EURO fara TVA.


Marius Ola


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.