„4,3,2” nominalizat la premiile David di Donatello

„4,3,2” nominalizat la premiile David di Donatello

0 81

Se pare ca perioada de glorie al lui Cristian Mungiu si al mult laudatului sau film, „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, se prelungeste. Filmul a fost nominalizat la editia din 2008 a premiilor David di Donatello, echivalentul italian al premiilor Oscar, la categoria „cel mai bun film european”, distinctii care vor fi decernate pe 18 aprilie, la Roma.
Filmul lui Cristian Mungiu a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film european”, unde va concura cu filme ca „La graine et le mulet” de Abdellatif Kechiche, „Elizabeth: Epoca de Aur” de Shekhar Kapur, „Irina Palm” de Sam Garbarski si „Scafandrul si fluturele” de Julian Schnabel.
„4,3,2” a mai castigat la Cannes trofeul Palme d’Or si a mai obtinut alte 15 premii internationale si 11 nominalizari de-a lungul anului 2007. Printre acestea se numara premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Presei Cinematografice) si Premiul Educatiei Nationale din Franta – tot la Festivalul de Film de la Cannes, premiile pentru cel mai bun film european ?i cel mai bun regizor european al anului – Academia Europeana de Film 2007, premiul pentru cel mai bun film strain si premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar (Vlad Ivanov) – Asociatia criticilor de film din Los Angeles, premiul pentru cel mai bun film strain – Asociatia Nationala a Criticilor de Film din SUA. Cristian Mungiu mai detine dubla performanta de a fi primul regizor roman al carui film a primit o nominalizare la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film strain si la premiul Cesar pentru cel mai bun film strain.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.