43 de filme şi 16 concerte la FFIR

43 de filme şi 16 concerte la FFIR

0 175

În perioada 20-29 iulie la Râşnov este programat festivalul care aduce peste 40 de producţii cinematografice, dintre care 8 avanpremiere . Pentru prima dată în istoria celor 10 ani, festivalul va avea o competiţie oficială de film

Începe cea de-a 10 a ediţie a Festivalului De Film şi Istorii de la Râşnov. Vor fi 10 zile în Cetatea Râşnovului la final de iulie cu 43 filme, 16 concerte, 20 prelegeri, dezbateri şi ateliere.

Cu nouă ediţii la activ, Festivalul de Film şi Istorii Râşnov face deja parte din identitatea culturală a Râşnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a oraşului în topul naţional al destinaţiilor cultural-turistice cu peste 400.000 vizitatori pe an.

În perioada 20-29 iulie la Râşnov este programat festivalul care aduce peste 40 de producţii cinematografice, dintre care 8 avanpremiere.

Pentru prima dată în istoria celor 10 ani, festivalul va avea o competiţie oficială de film, spune Mihai Dragomir – coordonator FFIR, o secţiune competitivă cu filme din toată lumea şi un juriu profesionist al cărui preşedinte este un celebru cineast francez.

În grădina Cetăţii Râşnov festivalul a pregătit proiecţii în aer liber ale celor mai de succes filme cu subiect istoric din ultimul an dar şi expoziţii speciale.

În mod exceptional, la Râşnov, cu ocazia celui de al 10-lea Festivalul de Film şi Istorii Râşnov, Viţa de Vie va cânta alături de violoncelistul Răzvan Suma.

Fondurile obţinute în urma vânzării biletelor vor fi donate către HOSPICE Casa Speranţei.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.