4,120 milioane lei pentru o Romanie mai frumoasa

4,120 milioane lei pentru o Romanie mai frumoasa

0 233


Guvernul a aprobat printr-o Hotarare de guvern Memorandumul de intelegere si Acordul de cofinantare privind implementarea proiectului “O Romanie frumoasa”, semnat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.


Programul are ca obiectiv stoparea tendintelor de deteriorare sau dezvoltare improprie a zonelor urbane centrale din unele orase ale Romaniei, cautand in acelasi timp sa refaca si sa revitalizeze centrele istorice.


„O Romanie frumoasa” cuprinde o serie de subproiecte de reabilitare, consolidare, restaurare si revitalizare urbana si este conceput ca un program de dezvoltare economica si sociala.


Este deopotriva important faptul ca acest program contine si o componenta sociala care prevede, pe langa dezvoltare urbana si culturala, crearea de locuri de munca pentru grupurile sociale defavorizate.


MDLPL va contribui financiar in perioada 2007-2008 pentru urmatoarele categorii de lucrari in centrele istorice urbane: studii pilot pentru programe de dezvoltare-reabilitare a zonelor centrale protejate, expertizare, proiectare si executie lucrari de consolidare, lucrari de reabilitare a spatiilor publice si de restaurare – reamenajare a peisajelor urbane.


Obiectivele ce urmeaza a fi consolidate, restaurate si reabilitate vor fi stabilite de comun acord intre PDLPL, PNUD si autoritatile locale in functie de prioritatile acestora de dezvoltare.


Un alt beneficiu important al implementarii programului in colaborare cu PNUD este faptul ca autoritatile locale vor beneficia de aceasta experienta practica care va duce la o crestere a competentelor cu privire la implementarea unor fonduri, consolidarea, restaurarea si reabilitarea unor obiective la standarde internationale.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.