40 de tari pentru un internet mai sigur

40 de tari pentru un internet mai sigur

0 219

Sute de organizatii din lume au aniversat recent „Internet Safer Day”. Evenimentul a ajuns la cea de-a patra editie in 2007 si se desfasoara sub patronajul Comisarului European pentru Societatea Informationala, doamna Viviane Reding. Evenimentul principal al „Safer Internet Day” 2007 este „blog-maratonul” mondial a carui tema principala in anul acesta este „trecerea granitelor” geografice cu ajutorul Internetului. Intr-o societate globalizata trecerea virtuala a granitelor geografice nationale ne aduce un plus de informatie si de libertate.


Ziua “Internet Safer” este organizata in cadrul programului “Safer Internet Plus”. Acest program este derulat pe perioada a 4 ani (2005-2008) cu un buget de 45 milioane Euro si este destinat combaterii continutului ilegal si daunator, disponibil pe Internet. Acest nou program acopera si alte domenii, cum ar fi materialele video si se axeaza pe lupta impotriva rasismului si a spam-ului, adresandu-se cu precadere utilizatorilor finali: parinti, educatori si copii.


Programul are 4 componente: combaterea continutului ilegal, combaterea continutului nesolicitat si daunator (inclusiv? spam”), promovarea unui mediu mai sigur si imbunatatirea constientizarii populatiei privind acest domeniu.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.