40 de ani Salvamont romanesc

40 de ani Salvamont romanesc

0 54

Sfarsitul acestei saptamani aduce cu sine, in Poiana Brasov, aniversarea a 40 de ani de la recunoasterea prin lege a primilor salvamontisti din Romania.
In cadrul unei ceremonii festive se va acorda titlul de “Senior al Salvamont” celor 38 de persoane care, in urma cu patru decenii, au devenit, in mod oficial, primii salvatori montani din tara noastra.
Astazi, printre alte actiuni, are loc o conferinta nationala referitoare la problemele ivite in aceasta profesie si modalitatile de solutionare ale acestora.
“Din cauza unor accidente montane din care au rezultat victime, intentionam sa intocmim un protocol care sa cuprinda toate procedurile care trebuie realizate si care sa fie insusit de toate formatiile Salvamont din tara”, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania, Mircea Opris.
In context trebuie subliniat faptul ca, in comparatie cu alte tari avand si profil montan, salvamontistii nostri reusesc, cu echipamentul si tehnica din dotare, adevarate minuni in unele cazuri, actiuni de salvare care i-au facut invidiosi in sens admirativ pe colegii lor din tari cu traditie in domeniu si echipati dupa “ultimul racnet”.
Iar in cadrul acestor festivitati se va pastra si un moment de reculegere in amintirea celor plecati, intre timp, dintre noi.
Succes evenimentului!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.