4 licee cu promovabilitate 100% in Brasov

4 licee cu promovabilitate 100% in Brasov

0 680

Judetul Brasov se poate lauda cu patru licee cu promovabilitate 100 % la BAC. P performanta apartine Colegiului National „Andrei Saguna“, Colegiului National de Informatica „Grigore Moisil“, Liceului de Muzica „Tudor Ciortea“ si Liceului Teoretic „Ion Codru Dragusanu“ din Victoria.

Judetul Brasov se poate lauda cu patru licee cu promovabilitate 100 % la BAC. P

performanta apartine Colegiului National „Andrei Saguna“, Colegiului National de Informatica „Grigore Moisil“, Liceului de Muzica „Tudor Ciortea“ si Liceului Teoretic „Ion Codru Dragusanu“ din Victoria. Anul trecut, doar „Saguna“ a avut promovabilitate maxima.

La fel ca anul trecut, in judet, a fost inregistrata o singura medie de 10 la bacalaureat. Maria Luiza Steinesz a absolvit Colegiul National „Unirea“ si a reusit sa obtina nota maxima la toate probele examenului maturitatii.]

La polul opus, la Liceul Tehnologic „Victor Jinga“ din Sacele bacalaureatul a fost promovat de un singur absolvent, iar la Colegiul „Aurel Vijoli“ din Fagaras, doar patru candidati au trecut cu bine peste probe. Judetul Brasov este pe locul II la nivel national, cu o rata de promovabilitate de 78.74 %.

In judet, 646 de candidati au obtinut medii intre 9 si 9,99, 796 au luat note intre 8 si 8.99, 694 de absolventi au obtinut medii intre 7 si 7,99, in timp ce medii intre 6 si 6, 99 au fost obtinute de 581 de elevi. BAC 2015 SCP

Din cei 3452 de candidati din judet prezenti in salile de examen, un numar de 2.718 au reusit sa ia bacalaureatul.

Peste 700 de contestatii, majoritatea la Limba si Literatura Romana, au fost depuse de candidatii brasoveni. Rezultatele finale din sesiunea de bacalaureat iunie-iulie 2015 vor fi afisate vineri, 10 iulie.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.