36 de dosare penale pentru materiale pirotehnice la Brasov

36 de dosare penale pentru materiale pirotehnice la Brasov

0 122

Un bucurestean este cercetat penal dupa ce i-a impuscat vecinului cainele cu o arma de tir sportiv. Barbatul s-a razbunat pe patruped – un ciobanesc carpatin – care i-a omorat un catel in urma cu ceva timp. In perioada 24 decembrie – 2 ianuarie, politistii serviciului Arme, Explozivi si Substante periculoase au intocmit 36 de dosare penale pentru comercializarea ilegala de artificii.

Politia Statiunii Bran a fost sesizata, miercuri, de catre un localnic din satul Sohodol, cu privire la faptul ca un vecin i-a impuscat cainele. Un bucurestean in varsta de 56 de ani se razbunase astfel pe ciobanescul carpatin care i-ar fi omorat un catel. Patrupedul a fost lovit in picior si in zona toracica cu o arma de tir sportiv calibrul de 5,6 mm. Barbatul risca acum o pedeapsa de pana la 8 ani de inchisoare.
In cadrul planului de actiune national "Foc de artificii", pentru verificarea legalitatii desfasurarilor operatiunilor cu articole pirotehnice, in perioada 24 decembrie – 02 ianuarie, politistii Serviciului Arme, explozivi si substante pericunoalse au intocmit 36 de dosare penale pentru comert ilegal de articole pirotehnice.
Potrivit lui Liviu Nagi, purtator de cuvant IPJ Brasov, in data de 30 decembrie, pe strada Herman Oberth din Brasov, un tanar de 27 de ani din comuna Harman a fost surprins cu 356 de cutii cu artificii in portbagaj
Sub aspectul savarsirii de infractiuni la legea 126/1995, politistii au indisponiblizat si ridicat in vederea cercetarilor 880 de kg de materiale pirotehnice in valoare de aproximativ 100 mii lei.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.