33 de imobile Rulmentul trec la municipalitate

33 de imobile Rulmentul trec la municipalitate

0 95
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a postat spre dezbatere, proiectul unei hotarari de guvern care vizeaza trecerea in domeniul public al municipiului Brasov a unor imobile apartinand fostei fabrici Rulmentul SA.
Consiliul Local Brasov a solicitat preluarea activelor in luna octombrie 2012 pentru "dezvoltarea unei structuri a mediului de afaceri si crearea unei zone de dezvoltare economica in nordul municipiului Brasov, cu functiuni de sprijinire a afacerilor si dezvoltarii economice locale”.
Este vorba de 33 de imobile – suprafete de teren si constructii – evaluate la 67,413 milioane de lei. Suprafata de teren care va intra in administrarea Consiliului Local Brasov este de aproximativ 15 hectare din cele 40 pe care se intindea fosta fabrica brasoveana de rulmenti. 
Desi procedura de lichidare a companiei Rulmentul a inceput in 2007, abia la finele lui 2011 s-a finalizat si darea in plata a jumatate din activele companiei catre creditorii bugetari – Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Autoritatea Nationala Vamala si Directia Fiscala a municipiului Brasov.
Cladirile care au facut obiectul acestei „dari in plata” au ramas in administrarea Primariei Brasov.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.