32 de melodii calificate la selecţia naţională Eurovision 2013

32 de melodii calificate la selecţia naţională Eurovision 2013

0 373
In urma etapei din aceasta perioada 32 de melodii s-au calificat pentru SelecÅ£ia naÅ£ională Eurovision 2013, între care cele interpretate de LuminiÅ£a Anghel, Elena Cârstea, Renee Santana (nepoata lui Carlos Santana), Robert Turcescu ÅŸi trupa, Electric Fence, Tudor Turcu, Cezar Ouatu, Alin Văduva, Andrei Leonte, potrivit site-ului TVR.
Melodiile care vor intra în cele două semifinale sunt:
"The best thing in life is to love" – interpret Cristian Prăjescu
"I believe in love" – Diana Hetea
"Pur toi et pour moi" – Phaser "Seven" – Narcis Iustin Ianău
"Hello" – Tudor Turcu
"All for naught" – 9 Gardens
"Confession" – Natalia Barbu
"Criminal Mind" – FreeStay
"Un Refren" – Casa Presei, textier Robert Turcescu
"Sukar Transylvania" – The Zuralia Orchestra
"Buddy Buddy" – Edict
"Ma Ma He" – Diana Matei
"Unique" – LuminiÅ£a Anghel
"Broken Heart" – Maximilian Munteanu
"We are one" – LetiÅ£ia Moisescu
"Firebird" – Tamara Sofi
"Wake me up" – Georgiana Moraru
"Final de război" – Cristina Haios
"Your heart is telling me so" – Station 4
"Run away with me" – Ovidiu Anton
"Storyline" – Alin Văduva
"Feel the same" – Mosquito
"Emilia" – Electric Fence
"One heart" – Brigitta&Mihai (feat. TIPS)
"I feel so high" – Claudiu Mirea
"Silver lining" – Spin & Cezar Dometi
"La donna di nero" – Liviu Cătălin Mititelu
"Dream girl" – Anthony
"Paralyzed" – Andrei Leonte
"It's my life" – Cezar Florin Ouatu
"Spinning" – Elena Cârstea Muttart
"What is love" – Renee Santana
Juriul a încheiat joi audiÅ£iile de la BucureÅŸti, după cele care au avut loc la IaÅŸi, Cluj-Napoca, TimiÅŸoara ÅŸi Craiova. Dintre cele 32 de melodii calificate, telespectatorii împreună cu juriul de specialiÅŸti vor alege, pe parcursul a două semifinale (23 ÅŸi 24 februarie), melodiile care vor concura apoi în finala de pe 9 martie. "DeÅŸi iniÅ£ial am anunÅ£at un număr de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor înscrise în preselecÅ£ie a determinat juriul să accepte un număr mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor întrece în semifinale, din fiecare semifinală calificându-se apoi câte ÅŸase. Toate cele 32 de melodii vor putea fi ascultate ÅŸi vizionate de fanii Eurovision pe www.tvr.ro/eurovision începând de luni, 18 februarie", a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision, după încheierea preselecÅ£iilor, conform site-ului TVR.
Lora a anunÅ£at organizatorii că nu poate fi prezentă la audiÅ£iile live din cauza unei probleme de sănătate, renunÅ£ând astfel la participarea la concursul Eurovision. În aceeaÅŸi situaÅ£ie s-a aflat ÅŸi Tavi Colen, care nu s-a prezentat la audiÅ£ii.
Din cele 148 de melodii înscrise, 104 au intrat în preselecÅ£iile de la BucureÅŸti din 13 ÅŸi 14 februarie, restul fiind audiate de juriul de specialitate la studiourile teritoriale ale TVR. SelecÅ£ia naÅ£ională Eurovision va fi prezentată anul acesta de varianta românească a celebrei trupe suedeze ABBA.
Paula Seling, Andreea Bănică ÅŸi Ovi, împreună cu actorul Marius Rizea vor recompune grupul ABBA ÅŸi vor prezenta spectacolele din 23 ÅŸi 24 februarie (semifinalele), precum ÅŸi finala din 9 martie a concursului Eurovision.
Consiliul de AdministraÅ£ie al SRTv a aprobat, în ÅŸedinÅ£a din 28 noiembrie 2012, participarea Televiziunii Române la Eurovision 2013, ce se va desfăşura la Malmo, în Suedia, în perioada 14-18 mai 2013. Concursul Eurovision este cea mai importantă competiÅ£ie muzicală internaÅ£ională organizată de European Broadcasting Union (EBU), care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.
Cele mai bune performanÅ£e ale României la acest concurs au fost de două ori locul III (LuminiÅ£a Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling ÅŸi Ovi – Oslo, 2010) ÅŸi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.