300.000 de euro pentru gestiunea deseurilor in Augustin si Ormenis

300.000 de euro pentru gestiunea deseurilor in Augustin si Ormenis

0 99


Desi din punct de vedere administrativ s-au despartit (Augustin, fost sat al comunei Ormenis devenind comuna) cele doua localitati de la granita cu judetul Covasna, Augustin si Ormenis s-au asociat in vederea derularii in comun a unui proiect privind managementul deseurilor.


Cele doua comune au solicitat finantare in cadrul programului Phare 2005 si au reusit sa obtina un grant de 300.000 de euro pentru implementarea priiectului propus spre finantare. Astazi, la Alba Iulia, primarul comunei Augustin, Tokos Jozsef, va semna, in calitate de lider al asocierii, contractul de finantare.


Proiectul vizeaza achizitia de echipamente pentru transportul deseurilor in amestec ori sortate, introducerea colectarii selective, dotarea gospodariilor cu statii casnice de compost si pubele, precum si amplasarea unor containere pentru colectare selectiva si cosuri de gunoi stradale in zonele de interes din comuna. Pe langa aceasta componenta de achizitii, proiectul prevede un amplu program de educare a populatiei, in vederea constientizarii necesitatii protectiei mediului inconjurator.


Masurile prevazute sunt binevenite, cu atat mai mult cu cat cele doua comune sunt nevoite sa desfiinteze depozitele de deseuri improvizate. Nu in ultimul rand trebuie valorificat potentialul turistic al zonei (aici exista o un punct fosilifer declarat monument al naturii, vestigii dacice, balta cu nuferi albi, etc), aceasta valorificare fiind in interdependenta cu un mediu curat.


 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.