300.000 de euro ingropati intr-o pestera!

300.000 de euro ingropati intr-o pestera!

0 216

Nu este grota lui Ali Baba ci Pestera Fundata de la Rasnov, inaugurata la un an de la inceperea lucrarilor de reabilitare. O firma privata a investit intr-o instalatie spectaculoasa de leduri si a montat balustrade dintr-un material folosit la fuselajul avioanelor supersonice. Turistii vor trai aici experiente unice: spectacole de lumini proiectate pe stalactite si stalagmite si chiar concerte simfonice.
Pestera Fundata se afla la o altitudine de 790 m (intrarea principala) si este cunoscuta in localitate inca din 1949, cand o explozie hidraulica a indepartat umplutura care o astupa si a produs o imensa viitura pe Valea Fundata.
Pestera are acum doua intrari si cuprinde trei unitati principale: galeria care coboara din Poienita Dracului, Sala Mare si galeria care se deschide in Valea Fundata. Intrarea principala a fost largita, iar interiorul este iluminat, printr-o tehnologie de ultima generatie, ceea ce face din Fundata cea mai high-tech pestera din Romania. Traseul este amenajat cu poteci, scari si balustrade din plastic ranforsat cu fibra de sticla, materiale speciale aduse din Germania.
Pestera va fi deschisa pentru vizitatori tot timpul anului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.