30 de zile de arest pentru traficantii de Chimnaca

30 de zile de arest pentru traficantii de Chimnaca

0 1013

11 din cele 25 de persoane audiate marti de procurorii DIICOT au primit mandate de arestare pe o perioada de 30 de zile. Suspectii sunt cercetati sub acuzatia de comercializare in perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016 de substante psihoactive si droguri de risc. Unul dintre acestea este Chimnaca, un produs deosebit de toxic

11 din cele 25 de persoane audiate marti de procurorii DIICOT au primit mandate de arestare pe o perioada de 30 de zile. Suspectii sunt cercetati sub acuzatia de comercializare in perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016 de substante psihoactive si droguri de risc.
Unul dintre acestea este Chimnaca, un produs deosebit de toxic, care a provocat mai multe decese in Europa si la Brasov a cauzat cate doua spitalizari pe saptamana in ultimele trei luni.etnobotanice afis
Cei 11 inculpati comercializau asa numitul „Chimnaca”, un produs psihoactiv nou, raportat in premiera la nivel european in 2015. Produsul era achizitionat din Marea Britanie, insa traficantii il fierbeau cu toluen, acetona sau soda caustica. Produsul finit era comercializat de grupul iunfractional in Brasov si in Codlea.
Membrii gruparii au fost ridicat marti de procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, care au desfasurat impreuna cu politistii de la BCCO 26 de perchezitii domiciliare pe raza judetului.
Drogul „Chimnaca” a fost prima data depistat in Germania, unde doua persoane si-au pierdut viata din cauza acestui produs. Cei 11 inculpati au depus contestatie la decizia de arestare preventiva.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.