3 medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

3 medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

0 172

Romania a obtinut trei medalii – doua de argint si una de bronz – la cea de-a 17-a editie a Olimpiadei de Informatica a Tarilor din Europa Centrala si de Est, desfasurate in perioada 12-19 iulie la Kosice, in Slovacia.
Conform unui comunicat de presa remis, marti, AGERPRES, medaliile de argint au fost obtinute de Bogdan-Cristian Tataroiu (clasa a XII-a) si Vlad Alexandru Gavrila (clasa a IX-a), amandoi elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Victor-Cristian Ionescu, elev in clasa a XI-a la acelasi liceu, a intrat in posesia unei medalii de bronz. Din lotul olimpic de informatica al Romaniei a facut parte si Alexandru Tache, elev in clasa a XI-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti.
Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie in concurs o echipa formata din maximum patru elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.
La cea de-a 17-a editie a Olimpiadei de Informatica a Tarilor din Europa Centrala si de Est au participat peste 40 de elevi din Croatia, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia. Au avut statut de invitat delegatii din Bulgaria si Elvetia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.