295 000 de euro pentru proiecte de integrare sociala

295 000 de euro pentru proiecte de integrare sociala

0 135

Daca doriti sa va lansati un proiect finantat din alte surse decat cele proprii si nu stiti pe ce domeniu sa va axati, iata ca va o ferim noi o idee. Integrati social persoanele marginalizate de comunitatea d-voastra dintr-un motiv sau altul. Mai mult decat atat, veti fi sprijinit financiar de fundatia ERSTE.
Termenul limita pentru depunerea formularelor de aplicare la Premiul pentru Integrare Sociala al Fundatiei ERSTE, in valoare de 295 000 EURO, se prelungeste pana pe data de 1 decembrie 2008.
Fundatia ERSTE anunta extinderea perioadei de inscriere pentru proiectele care isi propun schimbarea sociala si crearea unei societati a egalitatii de sanse si oportunitati pentru toti membrii.
Organizatiile non-profit, administratiile publice, initiativele private si membrii societatii civile, comunitatile religioase si reprezentantii mass-media cu sediul in Bosnia si Herzegovina, Croatia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia pot aplica pentru acest premiu, in valoare totala de 295, 000 EURO.
Recompensarea angajamentului si eforturilor sustinute prin acordarea de sprijin financiar proiectelor castigatoare – si anume zece premii si zece mentiuni de onoare – este doar unul dintre beneficiile acestui program.
Cei 60 de finalisti vor fi invitati sa participe la ceremonia de acordare a premiilor, care va avea loc in Bucuresti, in iunie 2009. In cadrul acesteia va fi prezentat un material video cu toate initiativele finalistilor. Astfel, acestia se vor bucura de o platforma publica care va capta atentia si va asigura o vizibilitate crescuta a activitatilor lor.
Minoritatile etnice si sociale, persoanele cu dizabilitati, victimele traumelor, copiii si adultii aflati la marginea societatii pot beneficia de pe urma acestor programe.
De la infiintarea sa la inceputul anului 2008, Premiul Fundatiei ERSTE a evoluat considerabil din punct de vedere al scopului si al dimensiunii: valoare premiului a crescut de aproximativ cinci ori, de la 60,000 EURO in 2008 pana la aproximativ 300,000 EURO in 2009, iar lista de tari care se pot inscrie in program s-a extins si ea. “Obiectivul nostru este foarte clar: acordarea sprijinului nostru cat mai multor proiecte inovative si relevante”, declara Boris Marte, Membru in Consiliul de Conducere al Fundatiei ERSTE.
Dosarele de aplicare pot fi inscrise pana pe data de 1 decembrie la urmatoarea adresa web: www.integrationaward.org. Formularul de inscriere in concurs poate fi descarcat, completat si apoi reincarcat online sau poate fi trimis prin e-mail, la adresa: hajnalka.bessenyei@erstestiftung.org, www.erstestiftung.org
Contact:
Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2009, Biroul din Bucuresti
Hajnalka Bessenyei
Tel. +t0(0)731 730 963
E-mail: hajnalka.bessenyei@erstestiftung.org
Despre Fundatia ERSTE
Fundatia ERSTE isi desfasoara activitatea in regiunea Europei Centrale si de Sud Est. Impreuna cu partenerii sai, implementeaza o serie de activitati spre folosul binelui public. Infiintata in anul 2003, Fundatia si-a inceput activitatea doi ani mai tarziu, dezvoltand trei programe: Social, Cultura si Europa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.