29 de catei au fost salvati dintr-o garsoniera

29 de catei au fost salvati dintr-o garsoniera

0 571

Intr-un spatiu de doar 30 de metri patrati, proprietara tinea 29 de caini si 3 pisici. Cat timp au fost inchise, animalele nu au vazut niciodata lumina soarelui, motiv pentru care aveau boli oculare si de piele. Autoritatile spun ca este cel mai grav caz de maltratare a animalelor pe care l-au intalnit

Intr-un spatiu de doar 30 de metri patrati, proprietara tinea 29 de caini si 3 pisici. Cat timp au fost inchise, animalele nu au vazut niciodata lumina soarelui, motiv pentru care aveau boli oculare si de piele. Autoritatile spun ca este cel mai grav caz de maltratare a animalelor pe care l-au intalnit.
Azi dimineata in jurul orei noua, politistii au descins cu mandat de perchezitie intr-o garsoniera amplasata la parterul unei vile de pe strada Simion Barnutiu. Oamenii legii aveau informatii ca in locuinta sunt tinute mai multe animale in conditii improprii de trai. Chiar si asa au ramas socati de ceea ce au gasit la fata locului. 29 de caini erau tinuti in lanturi, lipsiti de lumina si spatiu de miscare.
Reprezentantii Asociatiei Milioane de Prieteni, care administreaza adapostul de caini din Stupini, locul unde au ajuns cateii, spun ca nu au mai vazut un astfel de caz pana acum.
Reprezentantii DSV au incercat inca din luna noiembrie 2015 sa ia legatura cu proprietara garsonierei dar aceasta a refuzat sa comunice. Nici vecinii nu au avut succes in incercarea de a o convinge sa renunte la caini si au fost nevoiti sa suporte luni de zile mirosul pestilential care venea din locuinta femeii.
Animalele urmeaza sa fie supuse unor analize medicale avand in vedere ca prezinta boli de piele si oculare. Femeia care le-a tinut captive atata timp in conditii din cele mai neprielnice a fost audiata si va raspunde penal pentru fapta sa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.