29 aprilie – Ziua Internationala a Dansului la Reduta Brasov

29 aprilie – Ziua Internationala a Dansului la Reduta Brasov

0 128

Centrul Cultural Reduta gazduieste un spectacol caritabil in beneficiul bolnavilor incurabili de la Hospice Casa Sperantei. Evenimentul va avea loc cu prilejul Zilei Internatione a Dansului la data de 29 aprilie, de la orele 18.
Profitand de faptul ca, conform Legii Codului Fiscal (571/2003) si normelor metodologice pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit, toti contribuabilii pot decide asupra directionarii a 2% din impozitul datorat statului catre o entitate non-profit, organizatorii au ales suma respective sa fie directionata catre Hospice “Casa Sperantei”.
In 1982, Comitetul International al Dansului din cadrul Institutului International de Teatru (ITI – UNESCO) a infiintat Ziua Internationala a Dansului, care este celebrata in fiecare an pe 29 aprilie. Data reprezinta ziua de nastere a lui Jean-Georges Noverre, un mare reformator al dansului, nascut in 1727. In fiecare an, un mesaj creat de o personalitate cunoscuta din domeniul dansului este distribuit in intreaga lume. Intentia Zilei Internationale a dansului si a mesajului sau este sa ii aduca laolalta, in aceasta zi, pe toti cei interesati de dans, sa sarbatoreasca aceasta forma de arta si sa-i dezvaluie universalitatea, sa depaseasca toate barierele politice, culturale, etnice si sa aduca impreuna oameni in pace si prietenie printr-un limbaj comun – care este dansul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.