256 de elevi de clasa a 5-a se vor pregati pentru Excelenta

256 de elevi de clasa a 5-a se vor pregati pentru Excelenta

0 386

Centrul Judetean de Excelenta isi deschide portile la inceputul anului viitor. Cei mai talentati elevi brasoveni vor avea posibilitatea de a se pregati suplimentar la disciplinele in care exceleaza. 256 de elevi de clasa a 5-a - dintre care 16 vin din localitatile limitrofe Brasovului au fost deja selectati pentru a participa la pregatire

Centrul Judetean de Excelenta isi deschide portile la inceputul anului viitor. Cei mai talentati elevi brasoveni vor avea posibilitatea de a se pregati suplimentar la disciplinele in care exceleaza. 256 de elevi de clasa a 5-a – dintre care 16 vin din localitatile limitrofe Brasovului au fost deja selectati pentru a participa la pregatire.
In urma mai multor negocieri, Primaria Brasov si Consiliul Local, Consiliul Judetean si Inspectoratul Scolar Judetean au ajuns la un acord pentru punerea in functiune a Centrului Judetean de Excelenta in Educatie, care va avea sediul la Colegiul „Nicolae Titulescu“.
Momentan se lucreaza la amenajarea celor 6 sali de clasa dar se duc negocieri si pentru dotarea unor laboratoare, spune prof. Luciu Alexandrescu – directorul interimar al Centrului Judetean de Excelenta in Educatie.centru excelenta1
256 de copii, majoritatea de clasa a 5-a au fost selectati din Brasov si din judet vor face pregatire suplimentara in grupe formate din cate opt, pina la 15 elevi. Disciplinele la care se va face pregatire la Centrul Judetean de Excelenta sint limba romana, matematica, biologie, chimie si informatica. Centrul va fi deschis in permanenta, inclusiv sambata si duminica si inclusiv pe perioada vacantelor scolare. Oricum programul se va imbunatati pe viitor si cu alte colaborari pentru cercetari practice.
Cadrele didactice care vor preda la Centru vor fi angajate prin concurs si platite cu 10 lei pe ora. Finantarea Centrului se va face conform unui cost standard per elev de 3.600 de lei pe an iar banii vor fi asigurati de Primaria Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.