25 mai 2021 – termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

25 mai 2021 – termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

0 64

Declarația unică se completează şi se depune, până la data de 25 mai 2021, de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Pentru a veni în ajutorul persoanelor fizice care au obligația depunerii, în anul 2021, a declarației unice,  Agenția Națională de Administrare Fiscală pune la dispoziție mai multe modele pentru completarea acesteia, respectiv în cazul:
a) persoanelor care obțin venituri din activități independente impuse în sistem real;  
b) persoanelor care obțin venituri din activități independente impuse la norma de venit;

c) persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contracte de închiriere în lei și valută);
d) persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contract de închiriere în lei);
e) persoanelor  fără venituri care optează pentru plata contribuției la sănătate.

Fiecare model de completare poate fi descărcat gratuit de pe portalul-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscale din Secțiunea asistenţă pentru contribuabili, Subsecțiunea Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative/Modele de completare a declarației unice. Acestea conțin indicații vizuale pentru completarea secțiunilor declarației unice în funcție de venitul obținut.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin organelor fiscale astfel:
1. apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;

2.prin      email,      accesând      Formularul      de      contact      disponibil      pe      portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spatjul Privat Virtual.
Recomandăm depunerea declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:
3. prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro;
4.prin   intermediul   serviciului   „Depunere  declarații”,   disponibil   pe   portalul  www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat;

Declaraţia unică se poate depune şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.