25 DE ANI DE SCUIPATURI IN OBRAZUL POPORULUI ROMAN !

25 DE ANI DE SCUIPATURI IN OBRAZUL POPORULUI ROMAN !

0 690
De cativa ani buni de cand – pentru niste voturi udemeriste! – fostul presedinte Basescu se tot pupa pe gura cu alde Orban si Semjen, trupele de propaganda iredentiste haladuiau agresiv prin Transilvania, ca pe Dealul Gellert din Budapesta, tragandu-ne de urechi in numele democratiei lor dominatoare. Tupeul a mers pana acolo incat, atunci cand Basescu s-a „prezentat” la Tusnad, la „invitatia” premierului Orban, un derbedeu care il spanzurase pe Avram Iancu in piata de la Miercurea Ciuc, de data asta l-a intampinat pe marinar cu un panou pe care era scris: „D-le Basescu, prezentati Pasaportul!”  Vezi Doamne , „Baselu” intrase pe teritoriul Tinutului Secuiesc! Si Presedintele Romanilor, in loc sa puna garzile sa-l aresteze pe provocator, s-a facut ca nu-l vede…
La fel a facut sambata la Cluj alt derbedeu, ditamai vicele de Guvern Maghiar, pe nume Semjen Zsolt. Ia cititi ce indicatii le-a dat el udemeristilor la festivitatea aniversarii a 25 de ani de la infiintarea UDMR:Să conștientizăm în rândul maghiarilor din Transilvania, al maghiarilor de peste tot, dar și al românilor că, în acest caz, comunitatea maghiară din România nu a revendicat niciodată nimic ce nu este acceptat în altă parte a UE. Prietenii români să înțeleagă bine  că  în Europa există un drept care-l revendică această comunitate, forma proprie de autonomie . Daca este justificată într-o parte a Europeisi nu este justificată în România, atunci se acceptă că voi, maghiarii din Ardeal sunteți cetățeni de rangul al doilea.
Dar noi nu suntem mai prejos de nimeni altcineva, nu suntem cetățeni de rangul doi. Nu putem accepta că dacă există drepturi recunoscute undeva în UE, dacă există forme de autonomie acceptate în diverse țări, acele drepturi și acele forme pot fi revendicate și date comunității maghiare din Transilvania„, a susținut Semjen Zsolt în discursul rostit pe scena Operei Maghiare din Cluj. El a afirmat că dacă un român ar dori, ar putea folosi în Ungaria simbolurile sale naționale, limba sa natală și poate asculta imnul său național, toate acestea fiindu-i premise. I-auzi! Vicepremierul ungar Semjen, cu sovinismul sau provocator, a afirmat că în aceste condiții așteaptă de la „prietenii români” să acorde aceleași libertăți cetățenilor maghiari… ca in Ungaria.
Care „libertati” lipsesc ungurilor de la noi, ma revizionistule, caci autodeterminarea teritorial – politica este o teza caduca, inventata de Lenin. Iar asemenea „autonomii”,  iata, explodeaza, dupa Kosovo, cu”roade” tragice si in Ucraina !!?
Au cerut cumva romanii din Ungaria „autonomie teritoriala„? 
– Nu acum, ci atunci cand, dupa Tratatul de la Trianon, erau aprope 200.000 de suflete ramase  dincoace de Tisa, chiar langa granitzele natale. Pe care i-au asimilat! Caci dupa Trianon, vreme de trei decenii n-au avut nici macar un singur ziar in limba romana !!
De ce n-ai curajul sa spui ca acolo, in scolile pentru romani... doar limba natala nu se mai preda in ungureste! Dar ce mai spunea la sarbatoarea udmr de la Cluj-Napoca acest provocator si acest instigator la confruntare maghiaro-romana.
Cititi:”Noi suntem absolut deschiși la cooperarea româno-maghiară, și UDMR joacă un rol esențial în această cooperare. Noi am întins o mână, nu depinde de noi succesul acestei cooperări. Dar când suntem martori la această dublă măsură, cum e Colegiul Miko, lucru absolut revoltător, atunci trebuie să spunem clar și răspicat: Ungaria este țara tuturor maghiarilor,  in spatele fiecărui maghiar este Ungaria și să știți și dumneavoastră că, orice s-ar întâmpla, puteți conta pe noi, a afirmat iresponsabil si provocator aceasta copie agresiva a  lui Horthy.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, nu putea sa-l lase pe „stapanul ” de la Budapesta chiar sa bata campii: „Am reușit să obținem rezultate foarte bune în acești 25 de ani. Și sigur putem să ne gândim că poate am fi putut reuși mai mult.
Cred că dacă printr-o vrajă ne-am trezi mâine și ar fi decembrie 1989 și n-am vedea în jurul nostru acele instituții, de la grădinițe până la școli si facultati, dacă n-am avea cele 18 colegii pe care le-am înființat din Banat până în Mureș și Cluj pentru minorități, ne-am speria și mai mult.
Dacă am vedea că nu mai există acele instituții culturale care erau în agonie în decembrie 1989 și n-am vedea nici acele rezultate legate de redobândirea terenurilor, clădirilor, pădurilor. Și ce ne-am mai speria dacă ar trebui să ne ducem la poliție din doi în doi ani să solicităm pașaportul și n-am putea vorbi limba noastră. Atunci da, ne putem da seama cât de multe lucruri am obținut”, a afirmat, corect, Kelmen Hunor.( Prof.Deak Andrei)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.