22 de mii de automobile Porsche Cayenne vor fi retrase din...

22 de mii de automobile Porsche Cayenne vor fi retrase din circulație!

0 438

Autoritățile germane au cerut Companiei Porsche să retragă toate modelele Cayenne cu capacitatea cilindrică de 3000 de centimetri cubi. Motivul: sistemul de operare cu care este dotat acest automobil indică eronat datele despre emanarea în aer a gazelor. Anunțul oficial a fost făcut de ministrul german al Transporturilor Alexandr Dobrindt.”Noi am interzis să mai fie eliberate licențe pentru exploatarea acestor vehicule, ceea ce înseamnă că aceste automobile nu vor mai apărea pe piață”, a declarat oficialul german. Potrivit companiei, urmează să fie retrase în jur de 22 de mii de automobile Porsche Cayenne înregistrate în Europa. Firma își asumă toate cheltuielile pentru returnarea vehiculelor. Porsche AG face parte din Concernul Volkswagencare a fost implicat acum doi ani într-un mare scandal legat de emisiile de gaze.
Scandalul continua…

Inclusiv proprietarii bolizilor marca Porsche Cayenne din Moldova vor trebui să renunțe la aceste automobile de lux. Inchipuiti-va,in aceasta tara mica si saraca, exista cateva zeci de Porsche Cayenne!
Inttre ei si fostul premier din R. Moldova, Vlad Filat (ascuns pentru o vreme dupa gratii)!

Post Sriptum: În ultimul său cuvânt în faţa magistraţilor de la Judecătoria Buiucani înainte de pronunţarea sentinţei de 9 ani incisoare, Vlad Filat a recunoscut că a greşit atunci când a acceptat Porsche Cayenne-ul oferit cadou de ziua sa… Printre automobilele sale, mai avea,: un Mercedes Viano, apoi  Mercedes S-Class, Toyota Land Cruise, Volkswagen Tuareg şi un Porsche Cayenne. Dar ce cadouri s-or da in Romania? Va aduceti aminte de terenul lui Basescu, luat pe mai nimic si vandut lui Costel Casuneanu pe sute de mii de eroi? Parca tot de la el cumparase si un Mercedes…

Extras din sentinta lui Vlad Filat  „Recunoaşte că a greşit când a acceptat un cadou, însă acest lucru s-a întâmplat în momentul în care nu deţinea nicio funcţie publică (…).
A fost anunţat despre cadou la data de 6 mai 2013, la ziua sa de naştere, iar la data de 7 mai 2013, i s-a oferit soluţia ca automobilul să fie înregistrat pentru o scurtă perioadă de timp pe o altă persoană, iar la data de 8 mai acest automobil a fost înregistrat pe numele unei cunostrinte ,care,la aceadată nu deţinea nicio funcţie şi respectiv nu era subiect al infracţiunii”,
cităm din decizia primei instanţe.
Maşinile din garajul lui Filat, confiscate de procurori, au fost transportate zilele acestea din garajul CNA în cel al Cancelariei de Stat, unde sunt condiţii mai bune pentru întreţinerea lor…(ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.