22 de brazi confiscati si amenzi de 7.000 de lei

22 de brazi confiscati si amenzi de 7.000 de lei

0 133
25 de politisti si 20 de jandarmi au verificat legalitatea comercializarii brazilor de Craciun, in 5 piete brasovene. 22 de brazi au fost confiscati, iar cuantumul amenzilor s-a ridicat la 7000 de lei. Legea prevede ca fiecare brad trebuie sa aiba un marcaj securizat, care sa ateste originea acestuia si faptul ca nu a fost taiat ilegal. Cumparatorilor nu prea la pasa de provenienta brazilor, catra vreme se aleg cu un pom de Craciun.
Odata cu apropierea sarbatorilor, in piete si-au facut aparitia comerciantii de brazi de Craciun. In urma cu o saptamana Primaria Municipiului Brasov a scos la licitatie 30 de locuri de vanzare a brazilor, in toate pietele brasovene. Dorinta de a castiga mai multi bani ii determina pe unii comercianti sa riste si sa vanda brazi fara crotalii.
Comerciantii sustin ca se asteptau la astfel de actiuni din partea politiei si ca  potjustifica fiecare brad scos la vanzare, chiar si pe cei care nu au marcaje.
De cealalta parte cumparatorii, pentru care nu exista Craciun fara brad, sunt dispusi sa negocieze pretul si sa caute cele mai bune oferte. Nu sunt interesati daca primesc bon si uneori nici cum sa deosebeasca brazii taiati legal de cei vanduti ilegal.
Actiunile politiei in pietele brasovene vor continua in zilele urmatoare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.