22.000 de braşoveni nu vor penali în funcţii publice

22.000 de braşoveni nu vor penali în funcţii publice

2 188

Tabelele cu cele 22.000 de semnături au fost predate ieri la Primărie, în prezența liderilor USR şi FDGR, singurele partide care au susținut inițiativa cetățenească. Campania de strângere de semnături continua încă o lună

Brașovul este primul județ în care s-au depus semnăturile pentru campania Fără penali în funcții publice! Tabelele cu cele 22.000 de semnături au fost predate ieri la Primărie, în prezența liderilor USR şi FDGR, singurele partide care au susținut inițiativa cetățenească. Campania de strângere de semnături mai continua o lună în judeţ. Scorul de la Braşov a fost apreciat ieri de Dan Barna, președintele USR, care îi invită pe toţi românii să se alăture campaniei.

„Fără penali în funcţii publice” este o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției, menită să interzică cetățenilor condamnați definitiv să ocupe funcții publice în administrația publică locală, Camera, Senat și în funcția de Președinte al României. Inițiatorilor li s-au alăturat pe rând mai multe asociații, ONG-uri și două partide politice USR și FDGR. „Este o normalitate din punctul nostru de vedere și dacă această normalitate nu este respectată din bun simț atunci trebuie respectată conform Constituție”, consideră Robert Marian, membru FDGR.

Campania de strîngere de semnături va continua, în judeţul Braşov, până în 20 august cel puțin. Depunerea listelor la primării este următorul pas după strângerea semnăturilor. Primăriile verifică autenticitatea datelor și validează numărul de semnături.
După cel mult trei săptămâni, dosarele vor fi ridicate de la primării, urmând să fie înregistrate, împreună cu proiectul și expunerea de motive, la Parlament.

Parlamentul va înainta apoi propunerea către Curtea Constituţională, pentru controlul de constituționalitate. Campaniei Fără penali în funcții publice s-au alăturat săptămâna aceasta nume mari ale scenei românești. Oana Pelea, Victor Rebenciuc, Marius Manole, Florin Călinescu și alți zeci de actori vor fi prezenți până pe 25 iulie în Piața Universității din București pentru a ajuta la strângerea de semnături.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Cel mai civilizat, este folosirea dreptului de a se va contesta la judecatorie
    toate semnaturile si toate numele duble si …inexistente sau cu date false ,trecute in tabele .
    Cred ca asta se numeste FALS in acte publice si inducere in eroare a autoritatilor!
    Trebuie sa se verifice bob cu bob folosirea acestei posibilitati de a „protesta’..

  2. Daca brasovenii cred ca homosexualii si lesbiencele lui soros si agenmtii serviciului secgret german din PNL n-au furat, nu furta si no vor fura sant imbecili notorii. USR si PNL fura enorm in momentul de fata fiindca sant niste tigani imbecili platiti cu 15000 de lei lunar din taxele noastre doar ca sa-si miste curletul cat o banita prin guvern si sa se basescu.
    USR si PNL sant agenti straini si Tradatori care trebuie executati fiindca i-au lumina din sperma lui soros si scurgerile vaginale ale tzatzei merkel.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.