21 mai, ziua cu trei semnificatii

21 mai, ziua cu trei semnificatii

0 538

Data de 21 mai a avut in acest an o tripla semnificatie pentru romanii ortodocsi, care au sarbatorit Sfintii Imparati Constantin si Elena, Inaltarea Domnului si Ziua Eroilor. La cimitirul din Sprenghi, brasovenii s-au strans in numar mare sa-i omagieze pe cei care si-au dat viata pentru neam si tara

Data de 21 mai a avut in acest an o tripla semnificatie pentru romanii ortodocsi, care au sarbatorit Sfintii Imparati Constantin si Elena, Inaltarea Domnului si Ziua Eroilor. La cimitirul din Sprenghi, brasovenii s-au strans in numar mare sa-i omagieze pe cei care si-au dat viata pentru neam si tara.

Inaltarea Domnului este si Ziua Eroilor, iar in acest an cele doua sarbatori au coincis cu ziua in care sunt sarbatoritii Sfintii Imparati Constantin si Elena. Brasovenii s-au strans in numar mare la Cimitirul Eroilor din cartierul Bartolomeu sa aduca un omagiu celor care si-au dat viata pentru tara lor. Dupa o ceremonie religioasa, a avut loc depunerea de coroane din partea militarilor si a autoritatilor locale.

Primarul George Scripcaru a declarat ca „este bine sa ne amintim de cei care au cazut pe campurile de lupta pentru eliberarea patriei si datorita carora noi traim astazi intr-o tara libera si democrata. De aceea trebuie sa transmitem din generatie in generatie – pentru ca tinerii sa nu uite – ca romanii, de-a lungul istoriei, s-au jertfit pe campurile de batalie”.eroi3

Alaturi de soldatii romani, la ceremonie au participat si aliatii lor din NATO, soldatii americani. Acestia au gustat pentru prima data coliva si oua rosii pe care le-au primit de Inaltarea Domnului.

Pentru cinstirea eroilor neamului, la toate scolile din oras s-a tinut un minut de reculegere la ora 12:00.

Festivitatile de la Cimitirul Eroilor s-au incheiat cu o parada militara, in aplauzele asistentei.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.