203 ani de la raptul Basarabiei de catre Imperiul Tarist

203 ani de la raptul Basarabiei de catre Imperiul Tarist

0 440

Sambata, Republica Moldova comemoreaza 203 ani de la ocuparea Basarabiei de catre Imperiul Tarist. Tanara scriitoare basarabeanca Diana Enache a venit special la Brasov pentru a-si lansa volumul de poezii cu titlul simbolic „Dor de Romania”. Poeziile sunt expresia durerii ascunse a celor care isi iubesc patria si care nu accepta sa isi schimbe identitatea nationala

Sambata, Republica Moldova comemoreaza 203 ani de la ocuparea Basarabiei de catre Imperiul Tarist. Tanara scriitoare basarabeanca Diana Enache a venit special la Brasov pentru a-si lansa volumul de poezii cu titlul simbolic „Dor de Romania”. Poeziile sunt expresia durerii ascunse a celor care isi iubesc patria si care nu accepta sa isi schimbe identitatea nationala.

In luna mai 1812, in urma Tratatului de la Bucuresti care punea capat Razboiului ruso-turc, Basarabia era anexata Rusiei. Cu trecutul sau zbuciumat, Basarabia a gravitat insa mereu catre Romania. Marcarea celor 203 ani de la ocuparea Basarabiei de catre Imperiul Tarist se va face si la Brasov, O tanara basarabeanca autoare isi va lansa primul volum de poezii si meditatii ”Dor de Romania”- prin care va transmite toate gandurile ascunse si durerile semenilor sai.

„Si bunicul si tatal meu au avut de suferit din cauza regimului; am vrut sa transmit ca ma doare tot ce se intampla, ca au trecut atatia ani si cei care au fost adusi in timpul colonizarii Basarabiei nu au decis nici pana azi sa isi faca bagajele si sa plece acasa”, spune Diana Enache.basarabia2

Tanara are 20 de ani si este considerata de critici unul dintre cei mai talentati poeti ai noii generatii din Republica Moldova. Autoarea are numeroase contributii editoriale, este crainic radio de la 14 ani si urmeaza doua facultati: jurnalism si istorie.

Tinerii din Republica Moldova sunt dati exemplu celor din Romania, care nu le impartasesc dorinta de a-si arata dragostea fata de tara.

Alaturi de autoare se va afla Lidia Grosu, poet, critic literar si membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova si Dumitru Balauta, un scriitor basarabean stabilit la Brasov.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.