2025 si extraterestrii

2025 si extraterestrii

0 238

Seth Shostack, unul dintre oamenii de stiinta din cadrul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), a facut o declaratie soc atunci cand a sustinut, in cadrul unei conferinte de presa, ca anul 2025 va fi unul decisiv pentru descoperirea vietii extraterestre.
„Il vom gasi pe ET in mai putin de 20 de ani”, si-a inceput Shostack discursul din San Francisco. Afirmatiile astronomului se bazeaza pe faptul ca omenirea va avea pana la aceasta data tehnologia necesara pentru a scruta la 500 de ani lumina in spatiu, acolo unde „cu siguranta se afla mii de emitatoare radio extraterestre care transmit in eter”.
„Daca prezumtiile noastre sunt corecte, oamenii vor putea intra in contact cu forme de viata extraterestre aflata in propria noastra galaxie. Conform teoriei savantului Frank Drake, numai in Calea Lactee ar trebui sa existe peste 10.000 de civilizatii capabile sa creeze emitatoare radio”, afirma acelasi Shostak.
Proiectul SETI, cel care trebuia sa se ocupe cu descoperirea potentialelor semnale extraterestre, a fost finantat de NASA pana in anii ’90, atunci cand fondurile au fost sistate din cauza „lipsei de rezultate”. De atunci, SETI s-a bazat pe voluntari si finantari particulare pentru a putea descoperi, ceea ce specialistii numesc viata extraterestra inteligenta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.