„2018: Anul familiilor maghiare de peste hotare”; „2019: Anul copiilor maghiari din...

„2018: Anul familiilor maghiare de peste hotare”; „2019: Anul copiilor maghiari din afară”; urmeză … anul bunicilor unguri?!

0 667

Este important să fie născuţi cât mai mulţi copii, iar percepţia societăţii să se schimbe si in Ungaria !! (corect!) Datoria guvernului este aceea de a lua cât mai multe măsuri posibile, care să creeze un mediu social, economic şi politic nu numai in Ungaria, ci întregului Bazin Carpatic, a spus, surprinzator pentru a doua parte a afirmatiei, ministrul Árpád János Potápi! (Insa intreb: ce treaba are guvernul Ungariei cu … natalitatea copiilor din întregului Bazin Carpatic?)  Doar pentru ca… anul trecut l-ati declarat : “Anul familiilor maghiare de peste hotare”? Sau pentru ca nu va iese din cap Ungaria Mare?!)
Secretarul de Stat ungar insa o ține langa: a anunţat, pentru 2019  si... “Anul copiilor maghiari de peste hotare”. 
Anul trecut subvenţia maternală …simbolica din Ungaria a fost extinsă şi peste hotare, iar în anul curent, acestora le-a fost transmis pachetul-cadou pentru sugari, de familie maghiară de peste hotare!
Prin intermediul programului “Cordonul ombilical”, părinţilor de peste hotare li se oferă acest pachet-cadoul util, care să îi ajute în prima perioadă de după ce au devenit părinţi, a subliniat secretarul de stat.
Valoarea pachetului este de crca 2-300 lei. Fără sî bată toba, Guvernul Roman a dublat alocatia pentru copii, care a ajuns la 300 lei LUNAR!! Guvernul Ungariei depune, în Epoca Orban eforturi pentru a sprijini familiile a explicat Árpád János Potápi,  Dacă vom putea continua ,,sperăm ca până în 2030 să se oprească scăderea demografică şi să existe, apoi, o tendinţă ascendentă”.
Dar scaderea accentuata a populatiei este ascunsa in Ungaria, situatie care nu se reflecta in rezultatele  recensamantelor oficiale din ultmii 30 de ani! În cele din urmă, politicianul a laudat faptul că partidele maghiare… de peste hotare au sprijinit iniţiativa conform căreia să fie sprijinite  familiile maghiare. Dar ce faceti cu „discriminarea asta pe fața?” 
De asa nu prea vă inghițeau familiile sarace…!! (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.