2010: Garantii guvernamentale majorate cu 1 miliard de euro

2010: Garantii guvernamentale majorate cu 1 miliard de euro

0 129

Plafonul de garantii guvernamentale va fi majorat pentru acest an cu un miliard de euro, a confirmat miercuri premierul Emil Boc. El a apreciat ca suplimentarea va asigura Guvernului resurse de cofinantare a proiectelor comunitare, pentru administratiile locale si firme.
„Am reusit sa obtinem in negocieri o majorare a plafonului de garantii cu un miliard de euro si vom avea astfel resurse suplimentare pentru a cofinanta proiecte UE”, a spus Boc, la finalul discutiilor cu sindicatele si patronatele.
Si ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat, marti, agentiei Mediafax, ca autoritatile romane au obtinut la negocierile cu expertii FMI o majorare cu un miliard de euro a plafonului de garantii guvernamentale stabilit pentru acest an.
Se exgereaza cu „lupta” si cu meritele fata de aceasta „mareata” realizare. Practic specilistii de la FMI, BM si CE nu au facut altceva decat sa directioneze resursele tarii din zona de cheltuieli aiurea si risipa pe o directie constructiva ce a implementarii de proiecte.
Temerea noastra este ca si aici se va merge pe sprijinirea clientelei de partid nu pe proiecte care sa aduca acea dezvoltarea durabila atat de necesara tarii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.