2010: Curbe de sacrificiu, inghetarea pensiilor si salariilor!

2010: Curbe de sacrificiu, inghetarea pensiilor si salariilor!

0 212

Daca ne uitam la ultima declaratie a lui Constantin Nita constatam ca anul 2009, un an greu, va fi urmat de un an si mai greu.
Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, care este si vicepresedinte PSD (acreditat in partid si cu responsabilitati economice), spune ca nu exclude inghetarea salariilor si a pensiilor in 2010, intrucat situatia economica este in continuare „foarte grea”, potrivit Mediafax.
In schimb, Constantin Nita a refuzat sa raspunda unei intrebari a jurnalistilor privind disponibilizarea a 10% dintre bugetari, conform negocierilor dintre FMI si Guvern, informatie vehiculata in presa in ultimele 2 zile: „Nu comentez. Negocierile nu s-au finalizat, nu am calitatea sa comentez”, a afirmat ministrul IMM-urilor.

PSD se anunta ca fiind impotriva disponibilizarilor
Surse guvernamentale declarau, sambata dupa-amiaza, pentru Mediafax, ca FMI negociaza cu Executivul disponibilizarea a 100.000-150.000 de bugetari pana la mijlocul anului viitor, inghetarea pensiilor, cu exceptia celor minime sociale, in 2009 si 2010 si a salariilor bugetarilor, pana cand Legea salarizarii unice va produce efecte.
PSD mai rapid in declaratii, se spune ca a cerut, in discutiile cu FMI, sa se renunte la ideea disponibilizarii a 150.000 de bugetari, au declarat, duminica, surse din partid, care au precizat ca negocierile vor continua si luni. Potrivit surselor citate, social-democratii au propus ca disponibilizarea sa fie ultima varianta de reducere a cheltuielilor bugetare luata in calcul.
Va reamintim ca in cursul zilei de astazi (luni 7 august) FMI are in program prezentarea Raportului.
Constantin Nita a adaugat, insa, ca, in principiu, PSD nu este de acord cu disponibilizarile de salariati, fiind de parere ca trebuie identificate alte masuri care sa duca la diminuarea cheltuielilor, fara sa pomeneasca masurile respective, fara sa ofere exemple.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.