2009 un an falimentar pentru transportatori

2009 un an falimentar pentru transportatori

0 229

Potrivit Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) peste 600 de firme de transport, reprezentand circa 10% din totalul firmelor de profil, vor falimenta pana in februarie 2009, ca urmare a cresterii necontrolate a taxelor si impozitelor, a dobanzilor la credite si a starii infrastructurii.
Operatorii apreciaza ca procentul firmelor falimentare va creste pe tot parcursul anului viitor pana cand va atinge, la finele anului, 60% din totalul firmelor. „Din cele aproximativ 24.000 de societati transport inregistrate la Autoritatea Rutiera Romana, doar 12.000 mai activau in intervalul 2007-2008 in domeniul transporturilor rutiere, iar active doar 6.000”, se arata intr-un comunicat FORT remis ieri.
Printre motivele invocate de FORT se afla cheltuielile operationale, lipsa de productiei interne, scaderea exporturilor si importurilor. Pierderile suportate de toti utilizatorii de infrastructura sunt de ordinul milioanelor de euro, contorizate in reparatii si intretineri auto pentru pagube provocate de „craterele” din asfalt, potrivit FORT.
„FORT, impreuna cu celelalte patronate de profil din Romania, a solicitat aplicarea urgenta de masuri cu privire la transportatori, printre acestea aflandu-se si aceea cu privire la eliminarea platii vignetelor, dar guvernul a ramas imun la cererile noastre”, se mai precizeaza in comunicat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.