2009: costul tratamentelor anticancer, sute de miliarde dolari

2009: costul tratamentelor anticancer, sute de miliarde dolari

0 208

Costul tratamentelor pentru cazurile de cancer depistate in lume, in acest an, este de circa 305 miliarde de dolari, potrivit unui studiu prezentat luni, la Dublin, in timpul unei conferinte internationale organizate pe aceasta tema de Fundatia Lance Armstrong, informeaza AFP.
Specialistii estimeaza numarul cazurilor de cancer depistate in 2009 la 12,9 milioane, in lumea intreaga, potrivit unui studiu realizat de The Economist Intelligence Unit si finantat de American Cancer Society.
Potrivit previziunilor specialistilor, numarul cazurilor noi de cancer va atinge 16,8 milioane in 2020 si 27 de milioane in 2030.
„Cancerele sunt deja in stadiu incurabil in cazul a 80% dintre pacientii din tarile dezvoltate”, precizeaza raportul, comandat de Fundatia Lance Armstrong.
Studiul, care prevede pentru anul acesta un deficit al cheltuielilor alocate tratamentelor de circa 217 miliarde de dolari, face un apel la guvernele statelor sa intensifice lupta impotriva cancerului, in ciuda crizei economice mondiale.
„Aceste informatii ne demonstreaza perfect care va fi traiectoria progresiei cancerului si nu exista nicio actiune care sa poata fi declansata imediat”, a declarat profesorul Ala Alwan, de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care se ocupa de departamentele de maladii non-contagioase si de sanatate mintala.

Doug Ulman, presedinte al Fundatiei Lance Armstrong, spune ca studiul pledeaza in favoarea unei actiuni coordonate „pentru tratarea acestui deficit de cheltuieli pentru tratamente si pentru a curba traiectoria acestui flagel reprezentat de cancer”.
„Avem de ales: sa investim acum sau sa platim un pret mai tarziu, cu importante cheltuieli guvernamentale, pierderea unui numar mare de vieti si un deficit al productivitatii”, a avertizat acesta.
De luni, 500 de reprezentanti din peste 65 de tari participa, timp de trei zile, la Summitul mondial al cancerului, la Dublin, in Irlanda.
Ciclistul american Lance Armstrong, care a iesit invingator din lupta cu un cancer la testicule, dupa care a castigat de sapte ori Turul Frantei, a infiintat fundatia in 1997, pentru a lupta impotriva acestei maladii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.