2009: Bugetul CJ Brasov deficit de 18 milioane de lei

2009: Bugetul CJ Brasov deficit de 18 milioane de lei

0 135

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat in ultima conferinta de presa, ca a incheiat anul trecut cu un deficit de 18 milioane de lei. Nici pentru anul 2010 lucrurile nu stau mai bine. “Bugetul judetului este cu 52,9 milioane de lei mai mic decat cel precedent” spune Cancescu.
Nemultumirile sunt intemeiate dat fiind faptul ca toate solicitarile au fost onorate cu refuzuri. Nici un amendament pentru Judet, depus de PNL nu a fost acceptat la momentul votarii Bugetului de stat. “Din cele 25,4 milioane de lei solicitate pentru infrastructura, 2,3 milioane de lei pentru reabilitarea sistemelor termice ale spitalelor, sau bani pentru DJ 201D, Sercaia Hoghiz, nu ni s-a aprobat nimic”, a mentionat Aristotel Cancescu.
Dupa doua mandate si jumate ca presedinte al CJ Brasov (din iunie 2000), Cancescu se intalneste pentru prima data cu un buget care va trebui gestionat cu totul altfel decat a facut-o pana acum. Nu de putine ori banii judetului au fost prea usor cheltuiti (publicitate, expeditii in strainatate, concursuri de fitness etc.), s-a raspuns la solicitari din cele mai bizare si trebuie recunoscut faptul ca nu s-a avut in vedere o strategie de investitii pentru a avea venituri mai sigure. Cancescu spune ca cifrele pentru Judetul Brasov nu-l bucura, ca 2010 va fi un an greu pentru CJ.
Vom reveni asupra situatiei destul de delicate din CJ Brasov, asupra modului in care conducerea judetului a ratat sau este pe cale de a rata mari investitii cum ar fi Spitalul de la Harman sau Aeroportul International Brasov-Ghimbav.

Iza M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.