2008 – Anul European al Dialogului Intercultural

2008 – Anul European al Dialogului Intercultural

0 144


La Ljubljana (Slovenia) se desfasoara zilele acestea conferinta internationala „Dialogul intercultural – valoare fundamentala a Uniunii Europene”. Evenimentul a marcat lansarea oficiala a Anului European al Dialogului Intercultural 2008.


Anul 2008 a fost declarat Anul European al Dialogului Intercultural, prin Decizie a Parlamentului European si a Consiliului Europei.


Acest an urmareste promovarea dialogului intercultural ca instrument care sa-i ajute pe cetatenii europeni si pe toti cei care traiesc in Uniunea Europena sa obtina cunostinte si aptitudini de a actiona intr-un context mai deschis si mai complex; constientizarea de catre cetatenii europeni si toti cei care traiesc in Uniunea Europeana a importantei dezvoltarii unei cetatenii europene active, care sa respecte diversitatea culturala si sa se bazeze pe valorile comune.


La conferinta din capitala Sloveniei a fost prezenta si o delegatie a Romaniei, tara noastra fiind implicata in programul Anului European al Dialogului Intercultural.


In acest context, Ministerul Culturii si Cultelor isi propune ca, prin Agenda Culturala proprie pentru anul 2008, sa sustina cu prioritate acele proiecte si actiuni care contin elemente destinate sporirii gradului de constientizare si implicare a publicului? in vederea respectarii si promovarii notiunilor de diversitate culturala si dialog intercultural, atat la nivelul Romaniei, cat si intr-un cadru mai amplu, regional si european.


Astfel, pentru o evaluare eficienta a proiectelor si actiunilor pentru care se solicita sprijin financiar direct din partea MCC, au fost elaborate: un Formular de cerere de finantare, ce cuprinde rubrici necesare atat unei evaluari cat mai obiectiva si completa ale proiectelor, cat si rubrici referitoare la datele necesare incheierii contractelor de finantare, in conformitate cu prevederile legii romane in vigoare; un set de Criterii pentru evaluarea proiectelor. Detalii suplimentare se pot gasi pe site-ul oficial al Ministerului, www.cultura.ro.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.