200 de tipuri de virusuri in circulatie

200 de tipuri de virusuri in circulatie

0 154

Cresterea numarului cazurilor de infectii respiratorii este un fenomen normal pentru acest sezon, in care sunt in circulatie 200 de tipuri de virusuri, dar si pe fondul reluarii cursurilor, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel.
„Ceea ce se intampla acum, respectiv numarul mare de persoane racite , cum se spune frecvent, reprezinta un fenomen normal. In prezent sunt in circulatie 200 de tipuri de virusuri. Mai mult, revenirea copiilor si studentilor la scoala, cei care «colporteaza virusuri» intrucat sunt extrem de mobili, face ca numarul cazurilor de infectii respiratorii sa cresca. Dar, indiferent de manifestarea bolii, recomandam celor bolnavi sa stea acasa”, a spus medicul Streinu Cercel, specialist in boli infectioase.
Din analiza datelor raportate de catre Directiile de Sanatate Publica reiese ca, in comparatie cu saptamana precedenta, numarul total de infectii respiratorii este cu 71% mai mare, iar fata de aceeasi perioada a anului 2008, este cu 37,5% la suta mai mare.
Centrul National pentru Controlul Bolilor Transmisibile a inregistrat, in saptamana 28 septembrie – 4 octombrie, 60.759 de cazuri de infectii respiratorii, cu 4.699 de internari (7,7 la suta). Tot in acest interval au fost inregistrate 11 cazuri clinice de gripa, cele mai multe in Capitala (patru).
In perioada 18 mai – 6 octombrie, Centrul National de Referinta pentru Gripa din cadrul Institutului Cantacuzino a comunicat un numar total de 353 de virusuri gripale, din care 343 de tip AH1N1.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.