200 de mamici au nascut sub apa la Brasov

200 de mamici au nascut sub apa la Brasov

0 57

Nasterea sub apa este preferata de tot mai multe viitoare mamici. 200 de brasovence au ales pana acum sa nasca in acest fel intr-un spital din mediul privat brasovean. Ultimul bebelus venit pe lume in apa la Brasov s-a nascut intr-o alta clinica privata din oras, care inaugureaza astfel si aici practicarea acestei metode. Si fetita si mamica ei se simt excelent.
Maria are o zi si cateva ore, si a venit pe lume sub apa. Este un bebelus perfect sanatos, iar mama ei se simte minunat. Pentru Claudia, aceasta a fost a doua nastere sub apa. Si pe surioara Mariei, care are deja un an si noua luni, a adus-o pe lume in acelasi fel.
Claudia a aflat de nasterea sub apa din auzite dupa care s-a documentat pe internet.
Vana in care are loc nasterea sub apa este una speciala, asemanatoare cu un jacuzzi, pentru ca are si sistem de masaj, insa este construita special pentru pozitia femeii in timpul travaliului si a nasterii propriu zise. Apa este mentinuta constant la 37 de grade, temperatura normala a corpului si este dezinfectata printr-un sistem de ultraviolete. Avantajele nasterii sub apa, in primul rand pentru mamica, sunt durata scurta a procedurii si lipsa durerilor. Apa calda ajuta la relaxarea mamei si favorizeaza dilatarea colului uterin. Si pentru bebelus, faptul ca iese din placenta in apa si apoi in aer constituie o trecere mai lina din mediul in care a stat timp de 9 luni. Faptul ca se naste in apa nu il pune in pericol.
Pana acum, la Brasov au avut loc aproximativ 200 de nasteri sub apa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.