20 de studenti arabi la facultatile Universitatii Transilvania

20 de studenti arabi la facultatile Universitatii Transilvania

0 1132

Din cei 33 de studenti straini care platesc taxele aferente studiilor la in universitatea de stat brasoveana, aproximativ 20 vin din zone precum Siria, Irak, Iordania sau Palestina. Tanarul student sirian Alalaw Obaida din anul 4 viseaza sa ajunga medic cardiolog Inca din primii ani de facultate s-a indragostit de Brasov

Din cei 33 de studenti straini care platesc taxele aferente studiilor la in universitatea de stat brasoveana, aproximativ 20 vin din zone precum Siria, Irak, Iordania sau Palestina.
Tanarul student sirian Alalaw Obaida din anul 4 viseaza sa ajunga medic cardiolog Inca din primii ani de facultate s-a indragostit de Brasov. Plateste de patru ani taxa de scolarizare la Facultatea de Medicina si considera ca efortul merita toti banii.
Un alt student sirian care si-a facut studiile liceale in Dubai a venit la Brasov la indemnul tatalui sau vitreg care a terminat ingineria la Universitatea Transilvania. Alsati Karam a ales Administrarea Afacerilor in limba engleza si are planuri mari, fascinat de frumusetea Brasovului. Are de gand sa face un master, sa se intoarca sa munceasca in Dubai pentru a castiga ceva bani, ca sa se intoarca apoi la Brasov.studenti bv1
Din numarul total de straini, 11 sunt in anul 1. Studentii provin din tari precum Columbia, Ucraina, Filipine, Grecia, Nigeria, China sau Turcia, spune lector univ. dr. Corina Silvia Micu, coordonator Oficiul relatii internationale UNIT BV.
Chiar daca au posibilitatea de a invata si in limba engleza la anumite specializari, tinerii straini pot apela la cursurile de limba romina oferite de universitate.
Familiarizarea cu limba noastra se face in cursul unui an intreg pregatitor inaintea inceperii studiilor universitare propriu-zise.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.