20 de la Brucan, 20 de la Basescu

20 de la Brucan, 20 de la Basescu

0 233

Prin anii `90 raposatul Silviu Brucan prezicea ca romanii vor avea nevoie de 20 de ani pentru a deprinde democratia, profetie care i-a atras porecla de Oracolul din Damaroaia, dupa cartierul unde Brucan a avut domiciliu fortat in ultimii ani de comunism.


Ca or fi deprins romanii democratia mai repede decat a spus “profetul”, ca or mai avea inca 4 ani de studiat, e dificil de evaluat. Cert este ca Uniunea Europeana ne-a luat de ciuf si ne-a bagat, deprinsi sau nu,? in oala sub presiune a democratiei.


Bucurie mare! De emotie, la Sibiu, ?Presedintele a asudat tot, si-a zvarlit paltonul in multime (oare daca ii era cald tare de tot, zvarlea si izmenele?) si ne-a anuntat ca s-a sfarsit tranzitia si ca acum incepe dezvoltarea. O fi intrat in transa si i-a grait Brucan? Tot 20 de ani prezice, de data aceasta Presedintele, sau oracolul de la Cotroceni, ca va dura dezvoltarea.


„Este adevarat, mai avem un drum lung, care inseamna dezvoltarea noastra de acum inainte, un drum care va dura 15 – 20 de ani. Dar pana vom ajunge acolo unde trebuie sa ajunga Romania peste 15 – 20 de ani, un lucru este sigur: ca incepand de azi, noua tuturor ne este garantat mai binele”, a spus Basescu multimii aflate in Piata Mare din Sibiu, la ceremonia prilejuita de faptul ca in 2007 Sibiul este capitala culturala europeana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.