197 de contestatii au fost admise

197 de contestatii au fost admise

0 79


La inceputul acestei saptamani, elevii claselor a VII-a si a VIII-a care au depus contestatii la tezele unice au primit rezultatele in urma recorectarii lucrarilor. La Brasov, au fost depuse 439 de contestatii, dintre care doar 197 au fost admise, restul de 242 au fost respinse, nefiind intemeiate .


Desi sperau ca in urma reevaluarilor sa obtina note mai mari, profesorii care au recorectat lucrarile sustin ca prima corectura nu a fost corecta, insa lucrarile au fost supraapreciate.


Cele mai multe contestatii respinse au fost la Limba si literatura romana, la aceasta materie fiind depuse si cele mai multe cereri de recorectare. La clasa a VII-a, din cele 59 de lucrari recorectate la Limba romana, 35 au fost mai bine notate, iar 24 au primit mai putine puncte, in timp ce la clasa a VIII-a, au fost? depunctate 59 de lucrari, fata de 47 care au fost punctate in plus.


Potrivit metodologiei, o contestatie se considera admisa, daca, dupa recorectare se constata o diferenta de cel putin 0,5 puncte fata de nota initiala. Diferenta poate duce la cresterea, dar si la scaderea notei.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.