Braşovul este gazda Campionatului Balcanic de Alergare Montană pentru seniori și juniori...

Braşovul este gazda Campionatului Balcanic de Alergare Montană pentru seniori și juniori (U20)

1 1013

Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, în colaborare cu Federația Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, Primăriei Braşov, Consiliului Judeţean Braşov şi Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov, organizează sâmbătă, 24 octombrie 2020, întrecerile Campionatului Balcanic de Alergare Montană pentru seniori și juniori (U20), ediția a 12-a. Competiția va avea loc în Poiana Brașov și se va bucura de prezența sportivilor din cinci țări.. România organizează în acest an cea de-a doua competiţie balcanică de atletism, după desfăşurarea Campionatelor Balcanice de Atletism în Aer Liber rezervate Seniorilor, la Cluj Napoca în 19 şi 20 septembrie 2020.

Deşi condiţiile de desfăşurare a competiţiilor sportive sunt extrem de dificile în acest an din cauza măsurilor de prevenţie şi securitate generate de pandemia de coronavirus, Federaţia Română de Atletism a reuşit să organizeze în acest an câteva competiţii importante. Toate competiţiile s-au desfăşurat cu respectarea reglementărilor prevăzute de lege şi la niciuna dintre ele nu s-au înregistrat probleme medicale.

Efortul organizării acestor competiţii este unul extrem de mare, dar Federaţia Română de Atletism doreşte să transmită un mesaj de încurajare sportivilor, antrenorilor şi cluburilor şi să îi asigure de întregul sprijin pentru desfăşurarea unei activităţi competiţionale cât mai aproape de normalitate. În acest an, România a arătat că poate organiza competiţii de mare anvergură, chiar şi în cele mai dificile condiţii.

Buna desfăşurare este asigurată şi de Instituţia Prefectului Braşov, prin instituţiile abilitate aflate în subordinea sa. Țările participante la această competiție sunt următoarele: România, Turcia, Croația, Bulgaria și Ucraina, cele mai puternice ţări din cadrul BalkanAthletics (Asociaţia Federaţiilor de Atletism din Balcani). Acestea au luat împreună decizia de a organiza ce-a de-a 12 ediţie a Campionatului Balcanic de Atletism şi de a transmite un mesaj pozitiv întregii comunităţi atletice prin care să arate că atletismul trebuie să găsească modalităţi pentru a merge mai departe.

Campionatele Balcanice de Alergare Montană care vor avea loc în acest week-end în Poiana Braşov se vor desfăşura, la fel, cu respectarea tuturor cerinţelor legii, fără public.

România va fi reprezentată la această competiție de o delegației formată din 16 de atleți, seniori și juniori (U20), în frunte cu Cristina Simion – campioană mondială la alergare montană în 2019, la Villa de Angostura (Argentina). Startul se va da sâmbătă, 24 octombrie 2020, la ora 10:00, pe Stadionul din Poiana Brașov Detalii suplimentare puteți găsi pe site-ul competiției: www.bmrc2020.fra.ro.

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Sportul acesta e o aiureala! Adica ce „smecherie”este sa alergi de-amboulea pe coasta?
    Cum sa cheltui peste o juma de milion pentru niste ciudati
    Asta e ca si acest cur-ling, sporturi ciudate ce vor dispare,cum a aparut!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.