180 de mii de euro pe panza la Muzeul de Arta

180 de mii de euro pe panza la Muzeul de Arta

0 56

Timp de doi ani, pe simezele institutiei brasovenii vor putea admira trei lucrari valoroase semnate Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian si Gheorghe Petrascu. Procedura, o premiera la Brasov, permite caselor de licitatie sa medieze inchirierea unor opere de arta aflate in posesia unor colectionari, pentru a fi expuse in institutii publice de cultura.
Operele Vatra la Rucar de Nicolae Grigorescu, Tarancuta, semnata Stefan Luchian si Casa Taraneasca pictata de Gheorghe Petrascu, vor putea fi admirate, timp de 2 ani, in Muzeul de Arta din Brasov. Prima opera este in proprietatea unui colectionar bucurestean, care a achizitionat-o cu 95 000 de euro. A doua opera, in posesia aceluiasi colectionar, valoreaza 75 000 de euro. Al treilea tablou apartine primului fond de investitii in arta in Romania, si a fost achizitionat cu 10 000 de euro. Pentru ca operele proaspat intrate in custodia muzeului brasovean valoareaza impreuna 180.000 de euro, institutia a trebuit sa faca dovada faptului ca are sistemele de paza si supravegehre necesare pentru a garanta siguranta tablourilor.
Casa de licitatii cu care muzeul de arta a semnat contractul de inchiriere a operelor deruleaza o campanie de readucere in muzee a lucrarilor importante.
Cele trei opere de arta vor putea fi vizionate alaturi de alte capodobere realizate de cei trei pictori. In colectia permananta a muzeului de arta se mai afla 36 de lucrari semnate de Grigorescu, 8 de Luchian si 8 de Petrascu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.