18 milioane de romani au drept de vot la euro-parlamentare

18 milioane de romani au drept de vot la euro-parlamentare

0 111

„Alegerile pentru membrii din Romania pentru Parlamentul European, ce se vor desfasura in data de 13 mai 2007, reprezinta o noua provocare atat pentru Guvern, cat si pentru toate institutiile si autoritatile cu atributii in domeniu” a declarat Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, in cadrul lucrarilor Comisiei Tehnice Centrale desfasurate ieri. Tematica lucrarilor a fost rezolvarea aspectelor tehnice privind organizarea alegerilor europarlamentare.


Totodata, ministrul Vasile Blaga a mai declarat ca „gradul de implicare al autoritatilor si institutiilor publice in organizarea primelor alegeri pentru Parlamentul European vor constitui elemente de analiza pentru organismele europene in caracterizarea capacitatii institutionale si organizatorice a entitatilor romane cu responsabilitati in acest domeniu”.


In cadrul briefing-ului sustinut la finalul lucrarilor Comisiei Tehnice Centrale, ministrul Vasile Blaga a aratat ca aproximativ 18 milioane de cetateni romani isi vor putea exercita dreptul de vot, in cadrul alegerilor euro-parlamentare si ca banii necesari achizitiei tuturor materialelor vor fi distribuiti azi catre toate prefecturile. ?Blaga a subliniat ca masurile care pot fi luate in vederea prevenirii turismului electoral sunt exclusiv in competenta Biroului Electoral Central si a solicitat ca, la stabilirea unor eventuale masuri de eliminare a acestui fenomen, sa se tina cont de respectarea dreptului de vot al oricarui cetatean roman.


M. Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.